Voedselveiligheid borgen middels ISO 22000

Voedselveiligheid borgen middels ISO 22000

Vis is heerlijk wanneer het lekker vers is, dat weten we allemaal. Echter, niet iedereen woont direct aan de kust en haalt vis in de supermarkt of besteld het bij gelegenheid in een restaurant. Regelgeving bepaald dat restaurants, voedselverwerkingsbedrijven en andere...
Gebruik de Juiste Lokaas om de Perfecte Vangst Binnen te Halen

Gebruik de Juiste Lokaas om de Perfecte Vangst Binnen te Halen

Het is moeilijk om te wedijveren met echt aas wanneer het gaat om de vissen over te halen om te bijten. Levend aas is echter niet altijd te krijgen, dus de volgende beste optie is een lokaas van goede kwaliteit. Met het juiste lokaas heb je zelfs een goede kans om een...
Hoe je verschillende vissen kookt

Hoe je verschillende vissen kookt

Voor het koken, zijn er twee soorten vis – zoetwatervis en zoutwatervis. Deze kunnen verder ruwweg onderverdeeld worden in vis met wit vlees en vis dat olieachtig is. Het grootste verschil is dat de olie in de wit of mager vis grotendeels geconcentreerd is in de...
Hoe Gril je Vis?

Hoe Gril je Vis?

Leren hoe je vis grilt is eigenlijk heel makkelijk. Het grootste verschil in het vlees is de textuur, en wanneer je het verhit, koken ze ook anders. Vis is heel broos in tegenstelling tot andere soorten vlees, en wanneer het gekookt is, is het meestal erg zacht en...
Vis­sa­té met pit­ti­ge sa­té­saus

Vis­sa­té met pit­ti­ge sa­té­saus

Ingrediënten 4 personen 4 cm verse gember 2 sjalotten 1 tl gemalen komijn 1 tl gemalen koriander (ketoembar) ½ tl gemalen geelwortel (kurkuma) 2 el arachideolie 500 g kabeljauwhaasjes (diepvries, ontdooid) 2 purutblaadjes (limoenblad, diepvries) 1 tl sambal 200 ml...