Recepten met vis zijn ontzettend geliefd. Hieronder vind je een lekker en vernieuwend recept met heilbot en ontbijtspek. Eenvoudig zelf te bereiden met niet al te veel ingrediënten. Lukt het boodschappen doen en/of koken niet zelf meer? Dan vind je onder het recept ook tips hoe je dergelijke lekkere vis maaltijden aan huis kunt laten bezorgen.

Heilbot filet uit de oven met ontbijtspek

  • 4 heilbot filet van 150 gram
  • 1 eetl citroensap
  • 1 kleine courgette, in dunne plakjes snijden
  • 1 bakje champignons in dunne reepjes snijden
  • 2 eetlepels olie
  • 1 kleine prei in dunne reepjes
  • 1 bekertje zure room
  • 3 eetlepels dille fijngehakt
  • 50 tot 100 gram ontbijtspek (bacon) in dunne plakjes

De oven op 180 graden voorverwarmen en smeer een passende ovenschaal in met olie. leg op de bodem de courgette plakjes en daar bovenop de helft van de champignon plakjes. Hierover een beetje peper en zout of de knoflook en het verse pepertje. Heilbotfilet besprenkelen met citroensap en een beetje zout erover. Ga de heilbot eerst even bakken zodat deze al redelijk gaar is. Leg de visfilet op de courgette en de champignons. Verhit in een braadpan de rest van de olie en bak daarin kort de prei. Roer de zure room er doorheen en breng het op smaak met een beetje peper, beetje zout en twee eetlepels dille. Verdeel dit mengsel over de heilbot en leg de rest van de champignons hier bovenop. Nu de schaal in de voorverwarmde oven en ongeveer in 25 minuten garen. Je kunt knoflook en/of een vers pepertje fijngehakt/gesneden naar smaak toevoegen.Eet smakelijk!

Vis maaltijden aan huis laten bezorgen

Veel ouderen vinden het heerlijk: een gerecht met vis. Maar voor veel ouderen is het niet mogelijk om zelf zo’n gerecht klaar te maken. Dat kan zijn omdat boodschappen doen niet meer gaat, of omdat het koken gewoon niet meer lukt. En dat is best zonde. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven zodat iedereen kan blijven genieten van een heerlijk stukje vis. De maaltijdservice bezorgt (warme) maaltijden bij senioren aan huis. Als consument kunt u kiezen uit allerlei soorten maaltijden. Van Hollandse pot, tot wereldse gerechten. Maar ook vegetarische maaltijden en gerechten met vis zijn mogelijk! Bekijk ook de risico’s eten vis en visproducten van het NVWA.