Ingrediënten

4 personen

Keukenspullen

  • 8 satéprikkers
  • blender of keukenmachine
  • grillpan

 

  1. Week de satéprikkers in water. Schil en snijd ondertussen de gember grof en snijd de sjalot in parten. Meng de gember, sjalot, komijn, koriander, kurkuma en olie in de keukenmachine tot een gladde pasta. Breng eventueel op smaak met zout.
  2. Halveer de kabeljauwhaasjes in de lengte, dep goed droog met keukenpapier en bestrijk de repen met ⅓ van de pasta. Rijg de repen al zigzaggend aan de satéprikkers en laat afgedekt staan tot gebruik. Verhit een steelpan zonder olie of boter en fruit de rest van de currypasta 3 min. Voeg de limoenblaadjes en sambal toe en schep nog 1 min. om. Blus af met de kokosmelk en laat met de deksel op de pan 10 min. pruttelen.
  3. Voeg de pindakaas toe, verwarm op laag vuur en blijf roeren tot alles goed vermengd is. Neem van het vuur, schep de ketjap en het water door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kabeljauw (eventueel in delen) in 4 min. Keer halverwege. Serveer de vis met de pindasaus. Lekker!